Sport

Chindia ‘’echipa deplasarilor’’ pregătită pentru Liga 1?

Echipă locală va dispută primul meci din liga 1, după mai mult de 20 de ani, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş. Ambele echipe au făcut schimbări în loturile, cu care au terminat ediţia precedentă de campionat, prin împrumuturi sau jucători liberi de contract, deci fără investiţii prea mari. Gaz Metan a terminat campionatul trecut pe locul 7, în timp ce Chindia vine după ce a câştigat campionatul în Liga 2.

Chindia s-a despartit de Dan Panait, Valentin Alexandru, Alin Nisipeanu. Crinel Stoica. Marin Vătavu (retras) si a reusit sa ii aduca pe Andrei Burlacu (CSU Craiova), Ovidiu Bic (CSU Craiova), Mihai Voduț (Beitar Ierusalim), Dinu Moldovan (ACS Poli), Alexandru Benga, Blaise Yameogo, Filip Mitrovici .

Din păcate Chindia nu va juca cel puţin turul de campionat pe arenă proprie, chiar dacă un stadion nou se promite la Târgovişte încă din 2012.Au trecut 7 ani de atunci şi Chindia este obligată să desfăşoare meciurile de acasă tot în deplasare, mai exact pe arenă ‘lupilor galbeni’, Ilie Oana.

Demolările din Târgovişte au început şi speranţa tuturor este că în 10 luni Chindia va juca acasă pentru prima dată după mai mult de 20, de ani în Liga 1.

Mai jos avem interviul acordat astazi de antrenorul Viorel Moldovan pentru site-ul oficial al clubului.

– În primul rând, care este atmosfera din vestiar înaintea primului meci oficial din acest sezon?

– Este o atmosferă bună, ne-am pregătit bine, am reușit să aducem câțiva jucători care sperăm să se integreze cât mai repede în angrenajul echipei noastre. A fost o perioadă grea, cu multe antrenamente și meciuri de verificare. Vrem să credem că am reușit să ameliorăm anumite aspecte.

– Cum vedeți meciul cu Gaz Metan?

– Sincer, nu mă aștept la un joc cu intensitate foarte mare. Motoarele nu sunt turate. Trebuie să ne prezentăm bine, să fim echilibrați, să avem o organizare bună, atât în apărare cât și în atac. Le-am spus jucătorilor că trebuie să abordăm toate meciurile la victorie, indiferent de numele adversarului. Întâlnim o formație care s-a întărit, a adus elemente interesante.

– Care este obiectivul echipei în acest sezon?

– Eu mă gândesc la play-off. Am făcut niște calcule și avem nevoie de cel puțin 39 de puncte. Ca să realizăm ceva, trebuie să ne gândim departe. Îmi fixez un target înalt, nu îmi place și nici nu vreau să aud despre „evitarea retrogradării”. Mă agasează și nu sună deloc bine cuvintele astea.

– Cum vi se pare lotul?

– E un lot competitiv, există concurență. Din păcate pentru acești jucători, sunt doar 11 tricouri de titulari. Pe această cale, vreau să transmit un mesaj clar: la Chindia trebuie să primeze interesul echipei. Dacă prind un jucător că își vede interesul personal, e gata pentru mine. Trebuie să ne găndim la succesul echipei, la grup, avem calitate, avem potențial, chiar dacă nu și experiență la nivelul Ligii I. Toți trebuie să tragem în aceeași direcție. Mi-aș mai dori 2-3 jucători, vom vedea ce vom putea rezolva.

– A trecut euforia promovării.

– Sigur că da. Așa cum am mai spus, a fost doar un volum, un capitol din istoria acestui club. Sunt mândru că am reușit să fac parte din grupul care a readus Târgoviștea pe prima scenă a fotbalului românesc după atâta timp. Dar gata, sunt doar amintiri, peste care ne vom uita la bătrânețe. Acum trebuie să avem un prezent bun și un viitor frumos.

– Un mesaj către suporteri?

– Îi așteptăm și la Mediaș, și mai ales la meciurile de la Ploiești. Împreună putem face o figură frumoasă și în acest sezon. Și sigur că ne dorim cu toții să revenim cât mai repede acasă, lângă Turnul Chindiei.

Gaz Metan Mediaș – Chindia Târgoviște se joacă luni, 15 iulie, ora 18.00, în direct pe Digi, Look și Telekom. Intrarea generală pe stadion costă 10 lei. 

Comentarii
Taguri
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close