ActualPolitic

Dâmbovița – cel mai puțin „ciumat” județ din PSD

Deși la nivel de țară PSD a ajuns la un dezastru greu de închipuit în anul 2016, din toate punctele de vedere, noi în Dâmbovița, ne putem „mândri” cu cei mai reacționari și democrați psd-iști.

Cum opoziția nu prea mișcă, ratând o oportunitate istorică de a se afirma, am început în mod ciudat să îmi pun speranțele în PSD-iștii bine intenționați, în cazul în care aceștia ar mai fi existat. În naivitatea mea, chiar am crezut că Dragnea va pica de la prima scrisoare.

Apoi m-am dezumflat de tot, văzând că DICTATORUL INFRACTOR a scăpat parcă prea ușor.

În urmă cu un an, chiar visam ca în PSD să se facă un echilibru, să existe niște reacții, tineri precum Grindeanu sau Cristinel Stan sau Alin Marina și mulți alții, să fie mai vocali, să se impună, să nu mai fie atât de obiedenți. Este nevoie și în PSD de reformă, căci mi-e greu de crezut că PSD va dispărea pur și simplu în urma unei guvernări dezastruoase.

A venit controversatul Referendum, unde politicienii au pierdut șansa de a se apropia de electorat. Adevăratul război nu s-a dus între tradiționaliști și boicotiști, ci între partide și electoratul lor. Toată această încleștare a făcut dintr-un popor și așa absenteist să atingă apogeul absenteismului.

Nu îmi propun să iau apărarea PSD. Nu am devenit simpatizant PSD. Dat trebuie să recunoaștem că dacă mai există o mică fărâmă de încredere că acest partid se poate reforma, că poate deveni cu adevărat democratic, mă pot mândri că dintr-un partid considerat de către protestatari „ciuma roșie”, ai noștri sunt „cel mai puțin ciumați”.

66 de primari din Dâmbovița au semnat o a doua scrisoare deschisă de susținere pentru Adrian Țuțuianu și de condamnare a modului securist în care este condus acest partid de către Liviu Dragnea, în urma scandalului cu înregistrările.

Alin Marina, vicepreședintele TSD Dâmbovița, ia atitudine: „Niciunul dintre aplaudacii regimului nu are curaj să îi transmită corifeului adevărul de pe stradă, să îi redea câtuși de puțin din răspunsurile celor care pur și simplu refuză argumentele în favoarea oricărei inițiative am mai promova. Eu am fost pe stradă în aceste ultime două săptămâni. Pe cei care nu credeți ceea ce susțin, vă invit la o baie de mulțime, cu poza „conducătorului iubit” în piept…”.

Dâmbovița a fost pe locul 2 la nivel de țară ca prezență la vot, la referendum, Dâmbovița este pe locul 1 la reacția anti-Dragnea.

Oare va da Dâmbovița următorii lideri importanți în PSD? Oare va face Țuțuianu un pas înapoi să lase tinerii din TSD să preia conducerea? Oare vor fi învățat aceștia din lecția lui Liviu Dragnea?

 

Autor: Ko$MO (KOSti MOvileanu)

Dacă v-a plăcut acest articol, ne puteți susține printr-un like la pagina de Facebook

https://www.facebook.com/dambovitean.ro/

 

Comentarii
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close