ActualAdministratiePolitic

Isus, găsit spânzurat în curtea bisericii – Cine are ochi de văzut să vadă, iar cine are urechi de auzit, să audă!

În curtea bisericii Izvorul Tămăduirii din micro 6, Târgoviște, un bărbat de 60 de ani a fost găsit spânzurat, de credincioșii veniți la slujbă, la primele ore ale dimineții. Se pare că bărbatul nu avea casă și familie.

Ăsta este rezultatul politicii aleșilor noștri minunați, de zeci de ani de zile. Ei rezolvă problema oamenilor fără adăpost cu mici, fasole cu ciolan, 1 litru de ulei, 1 kil de zahăr, din când în când, în speranța unui vot în plus. Nimeni nu se ocupă responsabil de problema acestor oameni.

Faptul că a făcut-o în curtea bisericii alegând în mod deliberat iadul (căci sinuciderea este considerat păcat de neiertat) este și o palmă la adresa tagmei de preoți în general, mulți dintre ei avizi după bani, uitând că acești oameni ar trebui să fie misiunea lor necondiționată.

Preoții care slujesc la această biserică îi aduceau de mâncare și i-au permis să doarmă în capelă, din când în când. Dar se pare că nu a fost de ajuns.

Citeam într-un articol despre această „tragedie” că „toți credincioșii care îl cunoșteau au rămas șocați de gestul bărbatului, care și-a pus capăt zilelor într-un lăcaș de cult și într-o zi de mare sărbătoare.” Ăsta era șocul lor, al credincioșilor, că a făcut-o într-o zi de sărbătoare, altminteri ducă-se.

Nu este oare gestul sinuciderii acestui om dovada „vie” a superficialității cu care atât autoritățile cât și biserica dar mai ales creștinul de rând tratează problema acestor „frați ai lui Isus, prea mici”, oamenii cărora nu le-a mai rămas nimic pe lume?

Cum scrie la biblie?

„42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;

  1. Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
  2. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
  3. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.” (Matei, 25:42-45).

Acest biet om fără adăpost care s-a spânzurat în curtea bisericii este imaginea la cât de mult le pasă de el preoților și credincioșilor, implicit prin metafora pildei, cât de mult le pasă de Isus.

Continuând alegoria, după ce Isus a fost răstignit de preoți și farisei acum 2000 de ani, iată că acum, în timpurile noastre, este găsit spânzurat în curtea bisericii, pentru că a fost flămând dar nu i s-a dat să mănânce, a fost însetat dar nu i s-a dat să bea, a fost gol dar nu a fost îmbrăcat, a fost bolnav și în temniță (căci pentru oamenii fără adăpost, viața este o temniță), dar nu a fost cercetat…

Isus, găsit spânzurat în curtea bisericii… Cine are ochi de văzut să vadă iar cine are urechi de auzit, să audă!

Dar Isus e viu! Cine vrea să îl hrănească, să îi dea să bea, să îl îmbrace, să îl primească, să îl cerceteze sau să îi slujească, Îl va găsi în miile de oameni fără adăpost, în miile de nevoiași, de oameni care au nevoie de ajutor, aflați încă în viață.

Tu ce vei face cu prima ocazie când te vei întâlni cu un om al străzii? Îl vei hrăni? Îi vei da de băut? Îl vei îmbrăca? Îl vei primi? Îl vei cerceta? Sau te vei rușina de el, trecând mai departe nepăsător, aflând ulterior că s-a spânzurat în curtea bisericii?

„Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, de acesta şi Fiul Omului se va ruşina, când va veni întru slava Sa şi a Tatălui şi a sfinţilor îngeri.” (Luca, 9:26)

 

Autor: Ko$MO (KOSti MOvileanu)

Comentarii
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close