ActualPolitic

Prima grevă care nu are legătură cu #rezist, și la Târgoviște

Sindicatul Valahia Târgoviște (afiliat „Cartel Alfa”) intră în grevă generală în dimineața zilei de 10 octombrie. Sindicaliștii, ca și colegii lor din țară, vor mărirea salariilor și plata tichetelor de masă care deși sunt prevăzute în contract, au rămas neplătite.

Greva va începe de la ora 6.00 și va lăsa mii de târgovișteni cu ochii în soare, la propriu. Cei mai afectați vor fi plătitorii de abonament, dar și persoanele vârstnice sau persoanele cu handicap.

AITT va asigura doar 30% din transport, decizia fiind ca acest minim să fie îndeplinit pentru liniile externe (ce fac legătura cu comunele limitrofe Municipiului Târgoviște).

Motivul pentru care patronaltul de la AITT refuză majorarea salariilor constă în neplata datoriilor de către primăria Municipiului Târgoviște. Așteptăm poziția oficială a primăriei în acest caz.

Joi se anunță grevă generală a transportatorilor în toată țara, din motive similare. În timp ce guvernanții pledează la Bruxelles că poporul îi iubește și se laudă cu creșeterea lor economică, acesta este primul protest care nu are legătură cu #rezist, în care se cer rezultate palpabile la nivelul buzunarului cetățeanului simplu din partea guvernării. Mă întreb ca tot omul, oare și pe ei îi vor reprima cu jandarmii, dacă vor fi prea vocali?

Ținem să remarcăm că la nivelul municipiului Târgoviște, deși în campanie se promiteau investiții majore și autobuze electrice (proiect deja abandonat), transportul în comun are și așa mari probleme printre care enumerăm:

  • un cost relativ ridicat în comparație cu alte municipii, inclusiv București
  • întârzieri destul de mari, uneori autobuzul nici nu mai ajunge din diferite motive
  • microbuze mici, neîncăpătoare, uneori cetățenii fiind nevoiți să aștepte alt autobuz
  • o atitudine inadecvată a șoferilor față de călători (poate și din cauză că sunt ținuți pe salariul minim și sunt suprasolicitați uneori)
  • timpi mari de așteptare (uneori și de 30 de minute sau o oră, între 2 autobuze pe aceeași rută), lipsa unei eficientizări prin metode matematice (teoria grafurilor), uneori trecând și câte 3 autobuze pe aceeași direcție unul după altul, în loc să treacă din 10 în 10 minute
  • lipsa în unele stații a unui afișaj actualizat al orarului autobuzelor
  • ingrădirea și minimizarea accesului persoanelor cu dizabilități, printr-o hotărâre a consiliului local, aceștia fiind nevoiți să își procure un fel de bilete, deși au legitimații acceptate oriunde în țară. Ca la noi, la nimeni! Birocrația, și așa complicată, a fost maximizată
  • și multe altele (așteptăm din partea cititorilor și alte sesizări referitor la transportul public).

Astfel încât, domnule primar, domnilor consilieri, domnilor responsabili de transportul public în Târgoviște, după ce că avem un transport public la limita civilizației, chiar era nevoie de acest blocaj? De ce nu plătiți banii pe care îi datorați AITT?

Dacă nu își fac bine treaba, rezolvați cumva problema transportului public. Și acum se mai văd stâlpii care erau concepuți pentru Troleibuze. Acesta era un oraș pe care Ceaușescu visa să îl lege cu magistrală de metrou de București, chiar așa, am ajuns de râsul lumii?

 

Autor: Ko$MO (KOSti MOvileanu)

Dacă v-a plăcut acest articol, ne puteți susține printr-un like la pagina de Facebook

https://www.facebook.com/dambovitean.ro/

 

Comentarii
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close