ActualCulturaEducatie

Team building, provocări, voluntariat – ei sunt grupul INTERACT (FOTO + VIDEO)

În după-amiza zilei de marți, 11 septembrie 2018, pe centrul vechi al Târgoviștei, toți cei prezenți la terase au avut ocazia să vadă ceva unic și misterios: un grup de tineri, mergând în șir indian, legați la ochi, conduși și îndrmuați prin indicații de alt tânăr, care vedea.

Toată lumea i-a întrebat curioasă, despre ce este vorba? Care este scopul acestei activități?

Cei implicați nu răspundeau decât: TEAM-BUILDING, fără să intre în detalii. În rest vorbeau între ei, cântau și socializau, fără să le pese că ceilalți se uitau la ei ca la urs. Păreau că se distrează de minune și erau provocați de activitatea respectivă, implicându-se la maxim.

Dâmbovițean.ro a reușit să imortalezeze momentul prin câteva fotografii și clipuri pe care le punem la dispoziția cititorilor noștri.

A urmat o altă activitate care consta într-o listă de provocări. Participanții erau împărțiți pe două echipe iar echipa câștigătoare urma să fie premiată.

Iată lista de provocări:

„1. Faceți un culoar uman pe trecerea de pietoni și aplaudați când trece cineva (12 p)

  1. Faceți un pachet din 5 țigări diferite (6p)
  2. Strângeți cât mai multe chiștoace (20 p)
  3. Strângeți 10 tipuri de frunze diferite (5p)
  4. Faceți dansul ploii lângă moara (lângă lac) din parcul Chindia (15 p)
  5. Convingeți 2 persoane străine să joace cu voi „Țară, țară, vrem ostași!”(7p)
  6. Obțineți numărul de telefon al unei persoane străine (10 p)
  7. Sunați la numărul ăsta și aflați identitatea persoanei (25 p)”

Participanții au fost anunțați că trebuie să filmeze sau să aibă dovada pentru fiecare provocare și că au la dispoziție 25 de minute. Până la urmă, provocarea 8 a fost scoasă.

Unul dintre voluntari ne-a explicat puțin despre ce este vorba: „Suntem un club de voluntariat, Interact. Noi în general oraganizăm proiecte și ne întâlnim ocazional, unde discutăm despre proiectele pe care urmează să le organizăm. Acum avem o întâlnire mai specială, în care facem un TEAM BUILDING. Participanții sunt membri ai clubului nostru, ei nu aveau habar că o să facem asta cu ei”.

Pentru tinerii interesați de activitatea clubului de voluntariat Interact, am fost anunțați că în luna octombrie se vor face recrutări de voluntari. Se va face un eveniment pe pagina de Facebook a grupuli: https://www.facebook.com/ClubInteractTargoviste/.

Rețeaua internațională de tineret a Interactului este dedicată comunității și serviciului internațional. Fiecare proiect, mic sau mare, are un impact de durată asupra societății din lumea întreagă.

Club Interact este programul Rotary adresat tinerilor cu vârste între 12 şi 18 ani, şansa tinerilor de a face o diferenţă în timp ce se dezvoltă.

 

Galerie FOTO:

 

Dâmbovițean.ro încurajează această formă de educație non-formală ca alternativă a petrecerii timpului liber pentru elevi și tineri.

Comentarii
Show More

Related Articles

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close