Actual

Percheziții desfășurate la persoane bănuite de infracțiuni din domeniul deșeurilor reciclabile

În această dimineață, polițiștii din Dâmbovița efectuează 11 percheziții domiciliare și 2 controale economice la persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală în domeniul deșeurilor reciclabile. Prejudiciul creat este estimat la 1,2 milioane de euro. Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere.

La data de 20 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și criminaliști, efectuează 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de fapte de evaziune fiscală în domeniul deșeurilor reciclabile.

Perchezițiile au loc pe raza județelor Dâmbovița și Giurgiu.

De asemenea, vor fi efectuate 2 controale economice.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele în cauză urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului pentru audieri și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Prejudiciul creat este estimat la 1,2 milioane de euro.

La activități participă și polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Argeș și Giurgiu.

Șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului pentru audieri.

Activitățile au constat în efectuarea a 11 percheziții și a 2 controale economice pe raza județelor Dâmbovița, Giurgiu și Argeș, la persoane fizice și juridice bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul colectării deșeurilor feroase reciclabile, fapte comise în perioada 2013-2014.

Cei în cauză ar fi prejudiciat bugetul consolidat de stat cu 1,2 milioane de euro, prin omisiunea înregistrării tuturor veniturilor sau prin înregistrarea în contabilitatea societăților a unor achiziții fictive de mărfuri în vederea diminuării bazei impozabile.

Comentarii
Taguri
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close