ActualAdministratie

Vrem un oraş mai frumos şi mai sigur? E rândul nostru!

În condiţiile în care administraţia locală nu se descurca cu strângerea şi mai ales cu îngrijirea maidanezilor din Târgovişte, simpli cetăţeni din oraşul nostru şi nu numai sunt nevoiţi să ia măsuri.

După prea binecunoscutul caz al doamnei Cristina Păun care a creat un „wonderland” pentru căţei, (1500 de suflete) au mai apărut se pare şi alte persoane de care încă nu ştiam, dar care se ocupa prin propriile forţe de creşterea câinilor fără adăpost.

Domnul Cretulescu are 76 de ani și o casă cu curte lângă Târgoviște în care nu locuiește.

Asta a fost blestemul meu, dom’le că am avut casa asta. Că am avut unde să-i duc. Că dacă n-aveam aveam și eu doi-trei și gata.

Având proprietatea el a strâns aproape 100 de câini maidanezi. Peste 100 cu cei pe care îi hrănește lângă casă, mult peste 100 cu cei pe care îi hrănește “pe traseu”. Bătrânul sta în Târgoviște și vine zilnic la cele 100’de suflete și hrănește alte câteva zeci pe drum pe care îi iubește la fel de mult. Sau cel puțin a făcut asta până în Februarie când a făcut un infarct și de când nu mai are voie să care.

Ajutoarele moșului sunt două: una bucata fiica care stă la București și îi dă 1200 de lei pe lună ca să țină un om la curte să-l ajute cu căratul și una bucata Mihaela care-l ajuta să îi sterilizeze și încearcă și cu hrană. Mai exista un notar de treabă din Târgoviște care i-a adus 5 căini în grijă și în schimb îi aduce bilunar niște resturi de la o fabrică de pâine. Atât. Vreau să știu cât suflet e în Târgoviște.

Acesta este un fragment din postarea făcută ieri de Codin Maticiuc, omul care se implica activ oriunde şi oricând e nevoie de ajutorul său în diferite proiecte umanitare şi nu numai.

Postarea binecunoscutului blogger a adunat sute de reacţii în ultimele ore şi a pornit o întreagă acţiune de strângere de fonduri şi alimente pentru adăpostul domnului Cretulescu şi nu numai.Pe lângă aceste reacţii pozitive au apărut şi reacţiile cetăţenilor care cred că animalele sunt mai prejos decât oamenii şi nu merita atâta bătaie de cap, precum şi reacţia domnului Cosmin Bozieru care este puţin indignat de postarea lui Codin

La Primăria Târgovişte nu ai venit.Ai fi aflat că este singura administrație locală din județ care se ocupa de fenomen. Şi aici mă refer la faptul că avem un serviciu de ecarisaj performant și un adăpost pentru câinii fără stăpân la standarde europene!

Din păcate pentru administraţia locală şi pentru iubitorii de animale lucrurile nu sunt chiar atât de roz cum precizează domnul Bozieru, drept dovadă şi filmuleţul pe care l-am preluat din comentariile apărute ca reacţie la cele spuse de dânsul.

În filmare angajaţii serviciului de ecarisaj sunt surprinşi când aproape omoară un maidanez în încercarea de a-l captura.

Publicată de Cristina Paun pe Luni, 30 Iulie 2018

Domnul Bozieru nu a mai răspuns când a fost întrebat dacă Primăria poate ajuta cu ceva alimente adăpostul domnului Cretulescu.

Ar mai fii multe de spus despre acest fenomem dar cred că cel mai util ar fii ca noi cetăţenii din Târgovişte să ne facem timp 2 ore pe săptămână şi să mergem la aceste adăposturi minunate să ajutăm cât şi cum putem.
Gândiţi-vă că faceţi voluntariat pentru un oraş în care să nu ne mai fie frică să mergem noaptea pe străzi că ne ataca o haită înfometată de câini.

NU mai aşteptaţi autorităţile, ACŢIONAŢI pentru un oraş mai frumos şi mai sigur.

Mai jos aveţi adresele şi numerele de telefon ale celor două adăposturi şi linkul către postarea domnului Codin Maticiuc căruia îi mulţumim că uneşte oamenii în scopuri nobile de fiecare dată.

Adăposturile doamnei Cristina Păun
– Şoseaua Găeşti, nr 47
– Calea Ploieşti, nr 250
– Număr de telefon: 0733824760

Adăpostul domnului Cretulescu:
– Persoana de contact Mihaela Soare (+40 723 319 187)

Linkul către postarea domnului Maticiuc
– https://www.facebook.com/codin.maticiuc/posts/1844295262545467

Comentarii
Taguri
Show More

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close